Toimitus 2-5 päivässä & ilmainen palautus

Vinkit miesten juhlapukeutumiseen

Asu tilaisuuden mukaan

 

Asun valinnan määrittää useimmiten pukukoodi. Häissä pukukoodi on usein tummapuku tai formal. Formal tarkoittaa virallista siistiä pukua, mutta jossa voi jo vähän leikitellä väreillä, esim. näin kesäkaudelle siirtyessä voidaan puhua pellavapuvusta tai muusta vaaleammasta värityksestä. Pukukoodi ”tumma puku” tarkoittaa siistiä ja hillittyä pukua, joka on väriltään joko tummanharmaa, musta tai tummansininen. 

 

Syntymäpäivä- tai valmistujaisjuhliin voi pukeutua kauluspaitaan, siistiin housuihin ja ehkä jopa bleiseriin. Solmion voi tässä tilanteessa jättää pois. Yritystapahtumien pukukoodin määrittää usein työpaikan pukeutumisetiketti. Mikäli pukeutuminen askarruttaa, on usein hyvä kysyä neuvoa juhlan järjestäjältä tai lähestyä pukuliikkeiden asiantuntevia myyjiä.

 

 

Miesten pukutrendit

 

Tällä hetkellä trendikkäimpiä ja suosituimpia pukuja ovat kevyet ja hieman väljemmät puvut. Kesää kohti sävyt vaalenevat ja kesän trendivärejä ovatkin beige, vihreä ja ruskean eri sävyt. Sininen puku on aina oiva valinta. 

 

Suosittelemme rohkeasti kokeilemaan erilaisia pukuja ja värejä. Kannattaa jo etukäteen miettiä, mitä haluat pukeutumisellasi viestiä. Puvun täytyy olla kantajansa näköinen. Puku näyttää parhaimmalta, kun kantajallaan on siinä hyvä ja itsevarma olla.

Miesten juhlapukeutuminen
Miesten juhlapukeutuminen

Puvun ostamisen opas

 

Puvun valinnassa on hyvä ottaa huomion käyttötarkoitus, istuvuus ja oma tyyli. Käytätkö pukua usein ja onko sinulla useita pukuja? Käytätkö usein hillittyjä värejä, vai tykkäätkö leikitellä jollain erikoisuudella? Tärkeintä kuitenkin on se, että puku tuntuu hyvältä päällä. Mikäli pukua käyttää päivittäin on hyvä miettiä myös puvun kestävyyttä. Jos pukua ei tule usein käytettyä, kannattaa valita moneen eri tilaisuuteen taipuva puku. 

 

Puvun ostossa kannattaa kiinnittää huomiota istuvuuteen. Hartioiden, hihojen ja lahkeiden pituus on kaiken A&O. Hyvin istuva puku saa kantajan näyttämään sekä tyylikkäältä että itsevarmalta. Takin tulisi laskeutua tasaisesti ylävartalolle, eikä takin yläosaan tulisi muodostua ryppyjä. 

 

Hihan pituuteen kannattaa panostaa, sillä liian lyhyet hihat antavat lapsellisen vaikutelman, kun taas liian pitkät hihat saavat koko takin näyttämään liian isolta. Hihojen tulisi laskeutua nätisti veneluun kohdalle, eikä jäädä kämmenen päälle rypylle. Hihan alta tulisi näkyä kauluspaitaa noin 1cm verran. Se ei ainoastaan näytä hyvältä, vaan suojaa myös takin hihansuuta lialta.

 

Lahkeiden tulisi laskeutua nätisti kengän päälle, eikä jäädä ryppyyn. Nykyään kapeampien lahkeiden pituus on hieman klassisia housuja lyhyempi. Kapea lahje ei pääse samalla tavalla lepäämään kengän päälle, joten usein kapeampi housu jätetään lyhyemmäksi. Klassisen leveämmän lahkeen kanssa saa jäädä eteen pieni käyttöryppy.  Tässäkin kannattaa kääntyä ammattilaisten puoleen, mikäli puvun istuvuus mietityttää. Pienelläkin muutoksella voi saada paljon aikaan. 

Solmiot ja rusetit viimeistelevät asun

 

Solmiota ja rusettia voi käyttää usein ristiin. Hautajaiset ja viralliset tilaisuudet määrittelevät asusteiden käytön usein pukukoodillaan. Mikäli pukukoodia ei erikseen ole ilmoitettu, voi käyttäjä itse päättää kumpaan kääntyä. Viime vuodet ovat olleet selkeästi rusettivuosia. Tämän kesän trendeissä tullaan näkemään huomattavasti enemmän solmioita. Rennompiin juhliin, kuten syntymäpäiville, valmistujaisiin tai yritystilaisuuksiin, kauluspaita riittää usein sellaisenaan. On kuitenkin parempi olla ylipukeutunut kuin alipukeutunut. Tästä syystä suosittelemme pelaamaan varman päälle. Vinkki: Solmio tai rusetti kannattaa varmuuden vuoksi pakata laukkuun mukaan. 

 

 

Puvun muutostyöt ja räätälöinti

 

Tärkeintä on, että hartiat istuvat täydellisesti. Kaiken muun voi helposti muokata räätälillä. Pukua ei kuitenkaan aina tarvitse muokata. Usein mallistosta löytyy jo hyvin istuva peruspuku. Mikäli muokkauksia tehdään, puhutaan useimmiten hihojen ja lahkeiden lyhennyksestä. Lahkeiden lyhennys maksaa paikasta riippuen noin 20–30 euroa ja hihojen lyhennys noin 40–60 euroa.